1.Într-un castron, pune carnea tocată, pătrunjelul ceapa tăiată mărunt, oul, condimentele, sare și piper. Amestecă și formează chifteluțe. Prăjește-le în ulei încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.
2.Pentru sosul cu legume, taie cuburi dovleceii și fierbe-i îentru 10 minut eîn apă cu sare. Scurge-i.
3.Într-o tigaie, încălzește ulei, călește ceapa, adaugă cutia cu roșii, mirodeniile și lasă să fiarbă jumătate de oră.
4.Adaugă apoi dovlecelul, chifteluțele și năutul și mai gătește-le un sfert de oră.
credit foto: © silencefoto – Fotolia.com
Tocanita de vitel cu dovleac
500 g carne de vițel
1 ceapă tocată
1 ou
½ legătură pătrunjel (sau amestec de pătrunjel verde, coriandru și mentă)
1 linguriță rasă cu amestec de chimen, scorțișoară, boia
ulei de măsline
sare și piper
pentru sosul cu legume
4 dovlecei
1 cutie mică cu năut
1 cutie cu roșii decojite
1 ceapă
1 linguriță rasă cu amestec de chimen, scorțișoară, boia
ulei de măsline
sare și piper
Adaugă comentariu