Revista Practic în bucătărie

Chiftle chilli con carne

  1. Cu un blender, mărunțiți ardeii grași, jumătate din cantitatea de ceapă verde, boiaua, pasta de tomate, jumătate din cantitatea de coriandru și condimentați cu sare și piper după gust. 
  2. Turnați compoziția rezultată într-o tigaie cu un strop de apă. 
  3. Mențineți pe foc pentru 5-7 minute.
  4. Frământați carnea tocată cu sare și piper.
  5. Adăugați garam masala și împărțiți compoziția în 4 grămezi egale. 
  6. Formați bile egale pe care le veți prăji într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline.
  7. Turnați fasolea peste chiftele, împreună cu semințele de chimion. 
  8. Tocați ceapa verde rămasă și presărați-o peste chiftele. 
  9. Serviți chiftelele cu orez, sos de legume și iaurt. 

  Credit Foto: Fotolia/ ruslan_100

Poza principala

chiftele_chilli_con_carne.jpg

  • 400 g carne tocată de vită
  • ulei măsline
  • 1 linguriță garam masala
  • 3 ardei grași
  • 4 cepe verzi
  • 600 g pastă tomate
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 legătură coriandru
  • 400 g fasole roșie la conservă
  • 4 linguri iaurt
  • 1 limetă
  • câteva semințe chimion
Chilli con carne sub formă de bile prăjite și servite cu orez simplu.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE