- Curățați ceapa, usturoiul și morcovii și tocați-le fin.
- Ardeii roșii tăiați-i pe lungime.
- Într-o tigaie puneți ulei de măsline ( 2 linguri ) la încins.
- Adăugați zarzavatul, apoi presărați boiaua, chimenul, scorțișoara, sarea și piperul.
- Mențineți pe foc până când compoziția se înmoaie.
- Adăugați năutul și fasolea roșie fierte în prealabil sau de la conservă.
- Adăugați roșiile, carnea tocată și oțetul balsamic.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Mențineți pe foc timp de o oră, la foc mic, având grijă să amestecați frecvent.
- Serviți cald cu garnitură de orez.
Credit Foto: Fotolia/ Peteers
Poza principala
- 500 g năut fiert
- 500 g fasole roșie fiartă
- 500 g roșii tocate
- 600 g carne tocată vită
- 3 cepe medii
- 4 căței usturoi
- 2 morcovi
- 2 ardei roșii
- ulei măsline
- 1 linguriță boia iute
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță scorțișoară
- sare
- piper
- 1 linguriță coriandru
- 2 linguri oțet balsamic
Ce spuneți de o cină cu specific mexican? Chilli con carne este alegerea ideală.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu