Home » Mâncăruri » Chilli con carne
Mâncăruri

Chilli con carne

  1. Curățați ceapa, usturoiul și morcovii și tocați-le fin.
  2. Ardeii roșii tăiați-i pe lungime. 
  3. Într-o tigaie puneți ulei de măsline ( 2 linguri ) la încins.
  4. Adăugați zarzavatul, apoi presărați boiaua, chimenul, scorțișoara, sarea și piperul.
  5. Mențineți pe foc până când compoziția se înmoaie.
  6. Adăugați năutul și fasolea roșie fierte în prealabil sau de la conservă.
  7. Adăugați roșiile, carnea tocată și oțetul balsamic. 
  8. Condimentați cu sare și piper după gust.
  9. Mențineți pe foc timp de o oră, la foc mic, având grijă să amestecați frecvent. 
  10. Serviți cald cu garnitură de orez.

  Credit Foto: Fotolia/ Peteers

Poza principala

chilli_con_carne.jpg

  • 500 g năut fiert
  • 500 g fasole roșie fiartă
  • 500 g roșii tocate
  • 600 g carne tocată vită
  • 3 cepe medii
  • 4 căței usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei roșii
  • ulei măsline
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță coriandru
  • 2 linguri oțet balsamic
Ce spuneți de o cină cu specific mexican? Chilli con carne este alegerea ideală.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.