Home » Mâncăruri » Chili de vită mexican, rețeta lui Jamie Oliver
Mâncăruri

Chili de vită mexican, rețeta lui Jamie Oliver

chili de vita

Chili con carne (sau mai simplu spus chili) reprezintă o tocană picantă care conține ardei iute, carne, roșii și fasole. Este originar din sudul Texasului și poate fi servit cu brânză rasă, ceapă tăiată cubulețe sau smântână.

Iată cum prepară Jamie Oliver un chili de vită mexican.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Ingrediente (8 porții)

  • 2 cepe roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 2 ardei iuți proaspeți
  • 1 legătură coriandru proaspăt
  • ulei de măsline
  • 2 lingurițe chimion mpcinat
  • 2 lingurițe boia afumată
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 2 foi de dafin proaspete
  • 2 X 400 g conservă de roșii tocate
  • 1 lg rasol de vită cu os
  • 1 X 400 g conservă de fasole albă
  • 1 ardei gras verde
  • 4 cepe verzi
  • 150 g roșii cherry
  • ulei de măsline extravirgin
  • oțet din vin alb
  • iaurt natural degresat

Încearcă și: Pui cu ghimbir și coriandru

Modalitate de preparare

  1. Încingeți cuptorul la 170 de grade.
  2. Curățați și tocați mărunt cepele și usturoiul, alături de ardeii iuți și tulpinile de coriandru, apoi puneți-le într-o oală mare la foc moderat, cu o cantitate generoasă de ulei de măsline.
  3. Adăugând toate mirodeniile și frunzele de dafin, gătiți în jur de 15 minute, amestecând regulat și adăugând la nevoie câte un strop de apă pentru a împiedica ingredientele să se lipească de oală.
  4. Înglobați roșiile tocate și apa exact cât încape în cele două cutii și dați în clocot.
  5. Îmbrăcați rasolul cu sare, piper și ulei de măsline.
  6. Introduceți carnea în sos, acoperiți oala cu un capac, apoi băgați-o în cuptor pentru 5 ore, amestecând la jumătatea timpului și adăugând apă din plin, pentru a subția compoziția.
  7. Cu 20 de minute înainte de final, adăugați fasolea și încorporați-o, completând cu puțină apă dacă aluatul pare prea uscat.
  8. Între timp curățați ardeiul de semințe, spălați cepele verzi, apoi tocați-le împreună cu roșiile cherry și o mare parte din frunzele de coriandru.
  9. Asezonați după gust, amestecați cu ulei de măsline și oțet, obținând astfel o salsa.
  10. Când carnea se desprinde de pe os, iar compoziția din oală a devenit groasă, scoateți măduva din os și încorporați-o în chilli.
  11. Asezonați din nou și presărați deasupra frunzele de coriandru .
  12. Serviți preparatul alături de iaurt dacă doriți.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Supă de roșii egipteană

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.