- Curățați dovleacul de coajă și tăiați-l în cuburi.
- Pentru a fi mai ușor de curățat, feliați dovleacul, apoi fierbeți-l pentru 15 minute într-o oală cu apă cât să îl acopere.
- Când dovleacul este rece, curățați-l de coajă.
- Tăiați napii în bucăți de 2 cm.
- Într-o oală mare cu capacitate de 6 litri, puneți untul împreună cu uleiul de măsline la încins.
- Adăugați făina de mălai și amestecați până se omogenizează.
- Adăugați dovleacul, napul tăiat, ardeii, ceapa, usturoiul și pasta de tomate.
- Amestecați toate ingredientele și mențineți pe foc 10 minute la foc potrivit, având grijă să dați cu lingura frecvent prin compozișie.
- Turnați supa vegetală, roșiile din conservă, fasolea și porumbul.
- Presărați praful de chilli, scorțișoara, chimenul și sosul Worcestershire.
- Dați focul la mic, acoperiți cu un capac și lăsați-le să se gătească pentru aproximativ 1 oră.
- Când dovleacul este moale atunci puteți îndepărta oala de pe sursa de foc.
- Înainte de servire asezonați cu oțet balsamic, sare și piper.
- Serviți cu ceapă verde tocată, brânză rasă și smântână.
Credit Foto: Fotolia/ byheaven
Poza principala
- 1,5 kg dovleac
- 2 napi
- 60 g unt
- 60 ml ulei măsline
- 85 g făină porumb
- 2 ardei roșii tocați mărunt
- 1 ceapă mare, tocată
- 6 căței usturoi
- 2 linguri pastă tomate
- 900 ml supă vegetală
- 2 conserve roșii cuburi
- 2 conserve fasole roșie
- 200 g porumb dulce
- 1 lingură praf chilli
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță chimen
- 3-4 linguri sos Worcestershire
- piper
- oțet balsamic
- ceapă verde tocată pentru servit
- brânză Chedar pentru servit
- smântână pentru servit
Tocăniță aromată cu miros de toamnă, având ca ingredient de bază dovleacul.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu