1.Într-o crăticioară, pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare și unul de zahăr. Când începe să fiarbă, adaugă toată făina cernută, dintr-odată, și amestec-o vârtos cu o lingură/paletă din lemn, până se încorporează în amestecul lichid.
2.Amestecă în aluat, la foc mic, 4-5 minute, până se desprinde cu ușurinţă de pe marginile crăticioarei. Lasă-l să se răcească. Pune ouăle pe rând, amestecând foarte bine după fiecare. Adaugă următorul ou numai după ce precedentul s-a încorporat!
3.Pune compoziţia într-un cornet și formează chouuri pe tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă spaţiu între ele, deoarece cresc la copt. Dă-le la cuptorul preîncălzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute. Micșorează flacăra, iar după zece minute, întredeschide ușa cuptorului și mai lasă tava zece minute. Scoate gogoșelele, iar după ce se răcoresc, taie-le câte un căpăcel.
4.Pentru cremă, bate ouăle într-un castron și freacă-le cu zahărul și vanilia, după gust. Bate până obţii o compoziţie fină, apoi încorporează făina cernută și laptele puţin încălzit. Pune vasul pe baie de aburi și ţine-l până când se îngroașă crema și nu se mai simte gustul făinii.
5.Umple gogoșelele cu crema răcită, acoperă cu un strat de frișcă proaspătă și așază căpăcelul tăiat.
200 g frişcă
Pentru chou-uri
6 ouă potrivite
300 ml apă
200 g făină
75 ml ulei
sare
zahăr
Pentru crema de vanilie
4 ouă
270 g zahăr
200 g făină
750 ml lapte
esenţă de vanilie
Adaugă comentariu