1.Pentru chou-uri (coşuleţe), pune pe foc apa cu untul să dea în clocot.Dă deoparte şi adaugă dintr-o dată făina şi un praf de sare şi amestecă foarte bine.
2.Pune din nou pe foc, amestecând până compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului. Ia atunci de pe foc şi lasă să ajungă la temperatura camerei când începi să încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
3.Pune compoziţia într-un poş şi formează mici grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând distanţă între ele. Coace 25-30 de minute. Primele 10-12 la foc puţin mai mare, apoi micşorează flacăra, dar fără să deschizi uşa cuptorului. Taie-le căpăcel numai după ce s-au răcit bine.
4.Între timp, încinge 1-2 linguri cu unt într-un wok împreună cu usturoiul feliat. Adaugă creveţii curăţaţi şi ţine-i pe foc atât cât capătă culoarea acea minunată.
5.Curăţă avocado de coajă şi sâmbure şi taie-l mărunt, la fel procedează cu oul. Pune-le împreună într-un castron, adaugă creveţii bine scurşi, lămâie, sare după gust.
6.Umple cu acest amestec chou-urile şi serveşte-le imediat.
credit foto: Thinckstock
pentru chou-uri:
100 g unt
250 ml apă
140 g făină
un praf de sare
4 ouă
pentru umplutură:
300 g creveţi
1 avocado
1 ou fiert
1-2 căţei de usturoi
lămâie
verdeaţă
unt
sare
Adaugă comentariu