Home » Deserturi & băuturi » Choux a la crème cu vanilie
Deserturi & băuturi

Choux a la crème cu vanilie

1.Pune pe foc apa cu uleiul, zahărul și un praf cu sare. Când începe să fiarbă, pune toată făina (dintr-o dată) și amestecă temeinic. Când aluatul se strânge sub formă de bilă și se despinde de pe pereții vasului, dă deoparte și lasă să se răcească.

2.Încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare. La final, aluatul pentru choux-uri trebuie să fie cremos și lipicios.

3.Pune aluatul într-un posh (cornet) și formează rozete, distanțate între ele, pe tava tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins. În primele 10 minute, lasă flacăra la 180 grade, apoi redu la 150 grade și mai lasă 15-20 de minute sau până gogoșelele capătă o culoare aurie. 

4.Stinge focul și întredeschide ușa cuptorului și mai lasă câteva minute choux-urile să se răcorească în tihnă. După ce le-ai luat de pe tavă, taie-le căpăcel doar după ce s-au răcit bine.

5.Pentru cremă, înfierbântă laptele în care ai pus păstaia de vanilie, dar fără să-l fierbi. Separat, freacă gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Adaugă amidonul și amestecă. Subțiază apoi treptat  cu laptele vanilat.

6.Pune crema pe foc mic (sau la bain-marie) și amestecă încontinuu până crema capătă consistența mai groasă. Ia de pe foc și încorporează untul.

7.Umple choux-urile cu crema de vanilie și lasă-le la rece până în momentul servirii. Sunt delicioase stropite cu sos de ciocolată sau înghețată.

 

Truc. Pentru reușita choux-urilor, nu deschide ușa cuptorului în timpul coacerii.

 

credit foto: © anandabgd – Fotolia.com

 

 

 

Tort cu frișcă și fructe

 

Poza principala

choux_fotolia_60433320_subscription_xl-c_anandabgd_-_fotolia.com_mica.jpg

170 g făină tip 000

4 ouă mari (aproximativ 60 g bucata)

150 ml ulei

150 ml apă

1 linguriță cu zahăr

sare

 

pentru cremă:

5 gălbenușuri

600 ml lapte (mai gras)

300 g zahăr tos

150 g unt

1 păstaie de vanilie

70 g amidon

 

Prăjitură cu lămâie și nucă

Reteta de choux a la creme cu vanilie nu este atat de complicat de pregatit, iar rezultatul este delicios.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.