Home » Deserturi & băuturi » Choux-uri cu ciocolată albă şi iaurt
Deserturi & băuturi

Choux-uri cu ciocolată albă şi iaurt

1. Pregăteşte aluatul: toarnă făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi toarnă apă şi puţină sare. Amestecă cu o lingură şi apoi cu mâna până obţii un aluat omogen. Întinde-l  pe masa de lucru şi unge-l cu jumătatea de cantitate de unt, apoi îndoaie-l în două, apoi în patru şi întinde-l din nou. Fă din aluat o bilă, înveleşte-o într-o folie şi dă-o la rece pentru 20 de minute. 

2. Scoate aluatul întinde-l, unge-l cu untul rămas şi procedează la fel ca înainte. Dă-l din nou la rece 20 de minute. Întinde aluatul pentru ultima oară, cam de 8 mm grosime şi taie cercuri cu un pahar cu gura largă.

Inghetata de casa cu zmeura si iaurt

3. Pune hârtie de copt pe o tavă şi aşază rondelele. Bate gălbenuşul cu o lingură de apă, unge rondelele şi dă la cuptor pentru 25 de minute, fără a deschide uşa. Aluatul trebuie să creasca vreo 10 cm înălțime. Scoate din cuptor, taie-le în două şi lasă-le să se răcorească.

4. Topeşte 100 g de ciocolată şi separat, într-un castron amestecă cu iaurtul scurs, zahărul pudră, după care adaugă ciocolata topită.

5. Bate bine frişca cu vanilia și zahărul, cu un tel sau mixer, apoi încorporeaz-o uşor în crema de iaurt.

6. Acoperă jumătate din bucăţile de aluat cu această cremă, pune peste celelalte jumătăţi şi stropeşte-le cu ciocolata albă rămasă, topită.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tarta cu zmeura

Poza principala

praji_mic.jpg

200 g făină

150 g unt

100 ml apă

sare

 

pentru cremă:

2 iaurturi simple

150 g ciocolată albă

300 ml smântână lichidă

100 g zahăr

50 g zahăr pudră

1 pliculeț cu zahăr vanilat

1 gălbenuş

 

Gogosele cu iaurt

Crema de iaurt delicioasă şi răcoritoare face din această prăjitură una potrivită pentru zilele caniculare.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.