1. Pregăteşte aluatul: toarnă făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi toarnă apă şi puţină sare. Amestecă cu o lingură şi apoi cu mâna până obţii un aluat omogen. Întinde-l pe masa de lucru şi unge-l cu jumătatea de cantitate de unt, apoi îndoaie-l în două, apoi în patru şi întinde-l din nou. Fă din aluat o bilă, înveleşte-o într-o folie şi dă-o la rece pentru 20 de minute.
2. Scoate aluatul întinde-l, unge-l cu untul rămas şi procedează la fel ca înainte. Dă-l din nou la rece 20 de minute. Întinde aluatul pentru ultima oară, cam de 8 mm grosime şi taie cercuri cu un pahar cu gura largă.
Inghetata de casa cu zmeura si iaurt
3. Pune hârtie de copt pe o tavă şi aşază rondelele. Bate gălbenuşul cu o lingură de apă, unge rondelele şi dă la cuptor pentru 25 de minute, fără a deschide uşa. Aluatul trebuie să creasca vreo 10 cm înălțime. Scoate din cuptor, taie-le în două şi lasă-le să se răcorească.
4. Topeşte 100 g de ciocolată şi separat, într-un castron amestecă cu iaurtul scurs, zahărul pudră, după care adaugă ciocolata topită.
5. Bate bine frişca cu vanilia și zahărul, cu un tel sau mixer, apoi încorporeaz-o uşor în crema de iaurt.
6. Acoperă jumătate din bucăţile de aluat cu această cremă, pune peste celelalte jumătăţi şi stropeşte-le cu ciocolata albă rămasă, topită.
credit foto: Photoland/Profimedia
200 g făină
150 g unt
100 ml apă
sare
pentru cremă:
2 iaurturi simple
150 g ciocolată albă
300 ml smântână lichidă
100 g zahăr
50 g zahăr pudră
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 gălbenuş
Adaugă comentariu