1. Dă drumul la cuptor (dacă este electric, setează temperatura la 210ºC) şi prepară aluatul. Taie untul în bucăţi mici şi pune-l într-o tigaie, adaugă zahărul, un praf de sare şi 25 ml de apă şi lasă să se încălzească, apoi stinge focul şi adaugă toată făina. Amestecă foarte repede şi pune din nou pe foc aducând la fierbere. Stinge focul şi lasă să se răcorească.
2. Adaugă în aluat ouăle, unul câte unul, amestecând cu un mixer. Acoperă o tavă cu hârtie de copt şi fă din aluat bile mici. Aşază-le la distanţă una de alta pentru că vor crește. Dă choux-urile la cuptor pentru 30 de minute, lăsând uşa întredeschisă, apoi scoate tava din cuptor şi lasă-le să se răcorească.
3. Între timp pregăteşte crema. Pune într-o cratiţă, pe foc, amidonul, jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi laptele. Amestecă şi lasă să dea în clocot.
4. Într-un castron bate gălbenuşurile cu zahărul rămas până se face spumă şi incorporează în crema de amidon. Ia de pe foc şi pune vasul într-un castron cu gheaţă şi toarnă încet smântâna şi apoi untul tăiat bucăţele, amestecă bine şi lasă să se răcească de tot.
5. Împarte crema în jumătate şi o parte amestec-o cu praful de cacao. Umple choux-urile cu ambele tipuri de cremă cu ajutorul unei seringi şi pudrează.
Choux-uri cu ciocolata alba si iaurt
credit foto: Photoland/Profimedia
150 g făină
4 ouă
125 g unt
1 linguriţă de zahăr
3 linguriţe zahăr tos
sare
Ingrediente pentru cremă
25 g de amidon
65 g zahăr
1 plic de vanilie
300 ml de lapte
4 gălbenuşuri
35 g de unt
100 ml smântână lichidă rece
2 linguri cu zahăr pudră
2 linguri cu cacao
Adaugă comentariu