1. Incalziti uleiul intr-o oala antiaderenta si puneti ceapa. Caliti-o pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca.
2. Adaugati restul ingredientelor si fierbeti, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul. Fierbeti in continuare pentru o ora sau pana cand chutney-ul se ingroasa.
3. Turnati chutney-ul in borcane sterilizare, asigurandu-va ca nu raman goluri de aer. Lasati sa se raceasca, apoi sigilati-le si depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros pentru cel putin 2 saptamani inainte de a il servi.
Poza principala
Galerie foto
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 ceapa medie, curatata si taiata
1 kg prune, fara samburi
150 ml otet de mere
150 g zahar muscovado
1 betisor de scortisoara
3-4 fructe de anason/2 lingurite pudra de anason
1 lingura seminte de mustar
1 lingura sare
Chiar daca la prima vedere ti se pare o reteta complicata, sa stii ca nu este deloc asa. Se prepara foarte usor si este delicioasa.
Numar de portii
600 ml
Facebook Comments
Adaugă comentariu