1. Alege doar caisele (piersicile) tari, taie-le în două, scoate sâmburii şi pune fructele într-o cratiţă. Adaugă lămâia decojită şi tocată, ghimbirul ras, ardeii iuţi şi usturoiul feliate, ceapa tocată (poate fi şi verde), un praf de sare şi unul de piper.
2. Amestecă oţetul cu două linguri de apă, toarnă peste fructe şi dă la fiert până când fructele sunt bine fierte, amestecând constant.
3. Presară Gelfix-ul şi zahărul, amestecă şi mai fierbe trei minute, amestecând în continuare.
4. Umple borcane mici, pune capacele şi fierbe-le bain-marie pentru 10 minute, apoi pune borcanele cu fundul în sus pentru câteva minute. Acest chutney de caise este excelent lângă carne sau cârnaţi, peste iarnă.
credit foto: Photoland/Profimedia
600 g caise (piersici)
50 g ghimbir
1 lămâie
1 căţel de usturoi
2 ardei iuţi
2 cepe mici
300 g zahăr
60 ml de oţet
1 pachet de Gelfix Super
1 linguriţă cu piper măcinat
Adaugă comentariu