1. Taie julien ceapa și ardeiul. Pune-le împreună cu frunzele de dafin într-un vas emailat sau de inox, de preferat cu fund mai gros, și toarnă deasupra uleiul. Gătește la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
2. Din momentul în care ceapa a devenit mai închisă la culaore și lipicioasă, adaugă zahărul și cele două feluri de oțet. Fierbe jumătate de oră, până când chutney a devenit mai legat.
3. Scoate frunzele de dafin, toarnă compoziția fierbinte în borcanele sterilizate, sigilează-le și acoperă cu o pătură. Când s-au răcit, pune borcanele în loc răcoros. Nu le deschide mai devreme de o lună, timp în care se vor combina aromele.
8 cepe roșii
1 ardei iute
2 frunze de dafin
250 ml ulei de măsline
200 g zahăr brun
150 ml oțet balsamic
150 ml oțet de vin roșu
Adaugă comentariu