Home » Chutney de ceapă roșie

Chutney de ceapă roșie

1. Taie julien ceapa și ardeiul. Pune-le împreună cu frunzele de dafin într-un vas emailat sau de inox, de preferat cu fund mai gros, și toarnă deasupra uleiul. Gătește la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.

2. Din momentul în care ceapa a devenit mai închisă la culaore și lipicioasă, adaugă zahărul și cele două feluri de oțet. Fierbe jumătate de oră, până când chutney a devenit mai legat.

3. Scoate frunzele de dafin, toarnă compoziția fierbinte în borcanele sterilizate, sigilează-le și acoperă cu o pătură. Când s-au răcit, pune borcanele în loc răcoros. Nu le deschide mai devreme de o lună, timp în care se vor combina aromele.

Chuntey de piersici si caise

 

Sos picant de ardei

Poza principala

chutney_mic.jpg

8 cepe roșii

1 ardei iute

2 frunze de dafin

250 ml ulei de măsline

200 g zahăr brun

150 ml oțet balsamic

150 ml oțet de vin roșu

 

Sos de rosii, ceapa si busuioc

Chutney de ceapa il poti folosi pe o tartina cu branza de capra, pentru a glazura o friptura sau pentru a îmbogati gustul unei pizze.
Numar de portii
4-6 borcanele
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE