1.Puneti toate ingredientele in afara de zaharul muscovado intr-o oala sau o tigaie care sa nu fie din aluminiu. Puneti oala/tigaia la un foc moderat si fierbeti. Micsorati focul si lasati in continuare amestecul la fiert inca 1 ora sau 1 ora jumatate, sau pana cand se inmoaie.
2. Luati oala de pe foc si adaugati zaharul. Amestecati pana cand zaharul se dizolva. Puneti din nou pe foc
si lasati la fiert amestecul pentru o ora sau pana cand se ingroasa. Mixul va avea nevoie sa-l amestecati ocazional dar, pe masura ce se ingroasa, va avea nevoie de o atentie mai sporita pentru a nu se lipi de fundul oalei.
3. Puneti Chutney-ul in borcane calde, asigurandu-va ca nu sunt bule de aer in amestec. Lasati-l sa se raceasca, apoi sigilati borcanele. Amestecul se pastreaza bun pana la 3 luni. Odata ce borcanele se deschid, depozitati in frigider.
1 kg de gogonele, taiate
2 cepe taiate
6 catei de usturoi
30g de ghimbir
3 mere mari, curatate, desamantate si taiate
250g de stafide
1 lingura seminte de mustar
1 lingura de sare
1 baton de scortisoara
2 bucati de anason
300 ml otet de mere
150 ml suc de portocale
500g zahar muscovado
borcane sterilizate cu capace ermetice
Adaugă comentariu