Dă și mai mult gust fripturilor de Crăciun, punând pe masă acest chutney delicios.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4 borcane X 500 g fiecare
Ingrediente:
- 1 kg mere, curățate și tăiate în cuburi
- 500 g mere galbene, curățate și tăiate în cuburi
- 450 g ceapă, feliată
- 50 g ghimbir tocat
- 1 linguriță boabe de piper
- 500 g zahăr
- 250 ml oțet de cidru
- 500 g afine
Modalitate de preparare:
- Se pun toate ingredientele, cu excepția afinelor într-o cratiță grea, apoi se încălzește ușor, amestecând, până când zahărul se dizolvă.
- Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și lasă la foc mic, neacoperit, timp de aproximativ 50 de minute, amestecând în mod regulat până când merele și ceapa sunt fragede și amestecul s-a îngroșat.
- Se adaugă afinele, apoi se fierbe timp de încă 10 minute.
- Folosind o lingură, mutați chutney fierbinte în borcane sterilizate și sigilați.
- Se depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat.
- Chutney va păstra timp de până la 6 luni, iar după deschidere se păstrează la frigider.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu