Ideal pentru a fi consumat alături de fripturi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 2 kg
Ingrediente:
- 1 1/2 kg sfeclă roșie, curățață și tăiată cuburi
- 3 cepe, tocate
- 3 mere, curățate și date pe răzătoare
- sucul și coaja de la 3 portocale
- 2 linguri semințe muștar
- 1 lingură semințe de coriandru
- 1 lingură cuișoare
- 1 lingură scorțișoară
- 700 ml oțet de vin roșu
- 700 g zahăr alb
Modalitate de preparare:
- Într-o tigaie mai mare, se amestecă împreună toate ingredientele.
- Se aduce amestecul în punctul de fierbere, apoi se lasă să clocotească timp de 1 oră, amestecând din când în când, până când chutney este gros și sfecla este fiartă.
- În timp ce chutney este gătit, pregătiți borcanene sterilizându-le printr-o spălare cu apă fierbinte scurtă în mașina de spălat vase, sau se spală bine cu mâna, apoi se pun într-un cuptor fierbinte de sterilizare, timp de 10-15 minute.
- O dată ce chutney este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute, apoi cu o lingură, turnați cu atenție în borcane și sigilați cât timp încă este fierbinte.
- Poate fi servit imediat, dar acesta va fi mult mai bună după o lună.
- Se păstrează o perioadă de până la 6 luni, într-un loc răcoros și întunecat.
- Odată ce a fost deschis, se păstrează la frigider și să consumă în termen de 2 luni.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu