Home » Aperitive, salate, sosuri » Chutney picant cu mere și prune
Aperitive, salate, sosuri

Chutney picant cu mere și prune

Friptură sau sandwich? Ambele pot fi alintate cu acest chutney picant pentru o experiență umami.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-5 borcane

Ingrediente:

  • 1 căpățână usturoi
  • 1 bucată de ghimbir de dimensiunea degetului mare
  • 2 cepe mari
  • 1 kg mere
  • 3 stele anason
  • 1 linguriță semințe chimen
  • 1 baton scorțișoară
  • 500 ml oțet de cidru
  • 1 linguriță sare
  • 1 kg prune
  • 450 g zahăr pudră
  • 4-5 borcane sterilizate

Modalitate de preparare:

  1. Pregătiți ingredientele, curățați usturoiul de coacă și tăiați-l rondele.
  2. Curățați și tocați ghimbirul.
  3. Feliați ceapa, apoi plasați-o într-o cratiță mare împreună cu usturoiul și ghimbirul.
  4. Curațați mere de coajă și feliați-le, apoi se adaugă în tigaie cu condimente, oțet și sare.
  5. Se aduce vasul în punctul fierberii și se lasă focul la mic. Acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 30 de minute, până când merele sunt fierte și cărnoase.
  6. În timp ce merele sunt pe foc, tăiați prunele în sferturi, apoi adăugați-le peste mere îmreună cu zahărul.
  7. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă neacoperit, pentru încă 40 de minute, până când prunele sunt fierte.
  8. Se toarnă în borcane sterilizate, se sigilează și se etichetează.
  9. Cel mai bun moment pentru a fi consumat este la 1 lună după preparare.
  10. Se poate păstra timp de 1 an într-un loc răcoros, iar după ce a fost deschis se păstrează la frigider pentru 1 lună.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.