Bucură-te de un chutney aromat de dovleac.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 1,2 l
Ingrediente:
- 2,7 kg dovleac, curățat, fără semințe și tăiat cuburi
- 3 portocale
- 2 lămâi
- 500 g zahăr muscovado
- 600 ml oțet de cidru
Modalitate de preparare:
- Se pune dovleacul într-un castron și se presară din belșug cu sare.
- Amestecați pentru a fi toate bucățile acoperite de sare, acoperiți cu folie și lăsați peste noapte la frigider.
- Scurgeți dovleacul de excesul de lichid, se spală în apă rece, apoi se scurge din nou pentru a îndepărta excesul de apă.
- Amestecați toate ingredientele într-o oală mai mare.
- Se aduce în punctul de fierbere la foc mediu, apoi se reduce căldura și se lasă să fiarbă descoperit, amestecând ocazional, timp de aproximativ 40 de minute.
- Se răcește, apoi se transferă într-un borcan sterilizat și se sigilează.
Credit Foto:123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu