Home » Aperitive, salate, sosuri » Chutney simplu de dovleac
Aperitive, salate, sosuri Vegetarian & vegan

Chutney simplu de dovleac

Bucură-te de un chutney aromat de dovleac.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 1,2 l

Ingrediente:

  • 2,7 kg dovleac, curățat, fără semințe și tăiat cuburi
  • 3 portocale
  • 2 lămâi
  • 500 g zahăr muscovado
  • 600 ml oțet de cidru

Modalitate de preparare:

  1. Se pune dovleacul într-un castron și se presară din belșug cu sare.
  2. Amestecați pentru a fi toate bucățile acoperite de sare, acoperiți cu folie și lăsați peste noapte la frigider.
  3. Scurgeți dovleacul de excesul de lichid, se spală în apă rece, apoi se scurge din nou pentru a îndepărta excesul de apă.
  4. Amestecați toate ingredientele într-o oală mai mare.
  5. Se aduce în punctul de fierbere la foc mediu, apoi se reduce căldura și se lasă să fiarbă descoperit, amestecând ocazional, timp de aproximativ 40 de minute.
  6. Se răcește, apoi se transferă într-un borcan sterilizat și se sigilează.

Credit Foto:123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.