Decojiti si taiati dovleacul cubulete. Scoateti semintele. Puneti intr-o oala.
Curatati si taiati citricele, indepartand pielita. Adaugati in oala, impreuna cu eventuala zeama scursa, apoi puneti zaharul, otetul de mere, stafidele si condimentele. Aduceti la fierbere la foc mediu si fierbeti pentru 1 1/2 ore, amestecand ocazional.
Lasati chutney-ul sa se raceasca apoi turnati-l in borcanele sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine. Lasati-le sa se raceasca complet, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.
Poza principala
Galerie foto
3 kg dovleac
3 portocale
2 lamai
500 g zahar muscovado
600 ml otet de mere
1 lingura sare
100 g stafide
2 lingurite coriandru macinat
2 lingurite piper negru macinat
2 lingurite ghimbir macinat
Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un sos mai special, trebuie sa incerci aceasta reteta de chutney cu dovleac.
Numar de portii
1,2 litri
Facebook Comments
Adaugă comentariu