Home » Promo » Cicoarea, alternativa sanatoasa si delicioasa la cafea
Promo

Cicoarea, alternativa sanatoasa si delicioasa la cafea

cicoarea_alternativa_sanatoasa_si_delicioasa_la_cafea
Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Cicoarea are acelaşi efect de energizare a organismului ca şi cafeaua, dar mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece nu conţine cafeină.
cicoarea_alternativa_sanatoasa_si_delicioasa_la_cafea.jpg

Ca orice aliment, cafeaua poate deveni din prieten duşman, dacă este consumată în exces.

 

Două ceşti de cafea pe zi sunt suficiente pentru menţinerea tonusului, dar mai mult de atât poate duce la probleme de sănătate precum creşterea tensiunii arteriale, insuficienţă hepatică, irascibilitate, osteoporoză, iar dependenţa de cafea duce la sevraj care vine la pachet cu migrene, depresie, anxietate şi dificultăţi de concentrare.

 

Toate aceste probleme sunt cauzate de cafeina din cafea. Din fericire, persoanele care din motive medicale nu au voie să consume cafea sau se luptă cu dependenţa de această băutură pot oricând apela la cicoare.

 

Are acelaşi gust amărui, dar nu conţine cafeină, în schimb conţine inulină – un prebiotic natural care stimulează digestia şi lupta împotriva cancerului intestinal, insulină (cicoarea este, deci, recomandată diabeticilor) şi numeroase vitamine (A, B, C, E, K) şi minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu).

 

6 moduri prin care îţi poţi face cafeaua mai sănătoasă

 

În plus, cicoarea este mai ieftină decât cafeaua şi se găseşte în comerţ în diverse combinaţii şi arome. Există cicoare instant sau îţi poţi prepara singur cafeaua de cicoare, fierbând 2-3 linguriţe de rădăcină coaptă şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte. După 2-3 minute de fierbere, se lasă la infuzat, apoi se strecoară. Poţi să îndulceşti cafeaua de cicoare cu miere sau să îi adaugi lapte, frişcă, scorţişoară, cardamom, ghimbir sau orice alte condimente preferi. Iată beneficiile demne de luat în seamă ale cafelei de cicoare:

 

Cicoarea protejează inima şi ficatul. Cercetările legate de inulina mai sus-amintită arată că acest prebiotic natural contribuie la reducerea colesterolului rău şi a trigliceridelor, ceea ce înseamnă risc scăzut de accidente vasculare cerebrale şi atacuri de inimă.

De asemenea, cicoarea conţine antioxidanţi care protejează ficatul şi fierea şi pot preveni inflamaţiile şi tromoboza. Mai cu seamă antioxidanţii fenolici din cicoare luptă împotriva radicalilor liberi, protejând organele de efectele dăunătoare ale stresului oxidativ.   

 

Tratează artrita. Deoarece are puternice proprietăţi anti-inflamatoare, cicoarea contribuie la tratarea durerilor cauzate de osteoartrită, a durerilor musculare şi articulare.

 

Cât de sănătoasă este cafeaua şi cum trebuie să o consumi

 

Are proprietăţi antimicrobiene şi antifungice. Acidul chicoric luptă împotriva bacteriilor care se formează în jurul dinţilor, iar extractul din rădăcină de cicoare are proprietăţi antifungice, împiedicând dezvoltarea paraziţilor intestinali, a ciupercilor şi micozelor cutanate.

 

Creşte imunitatea organismului. Cicoarea conţine compuşi polifenolici care stimulează sistemul imunitar, precum şi fitochimicale cu proprietăţi antioxidante ce neutralizează radicalii liberi, protejând astfel organismul de gripe, boli cardio-vasculare şi digestive.

 

Te ajută să slăbeşti. Pentru că are efecte laxative, cicoarea este recomandată în curele de slăbire. Îmbunătăţeşte digestia, combate constipaţia şi durerile abdominale, iar fibrele pe care le conţine ajută tranzitul intestinal, dând senzaţia de saţietate.

În plus, cafeaua de cicoare contribuie la detoxifierea organismului, îl energizează, combate oboseala şi somnolenţa, creşte puterea de concentrare şi, pentru că nu conţine cafeină, nu afectează în vreun fel calitatea somnului.

 

Flori de tei pentru somn şi frumuseţe

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE