1. Fierbe cartofii în coaja, în apa cu sare. Dupa ce s-au racorit putin, decojește-i și zdrobește-i. Adauga oul și faina în ploaie și un praf de sare și piper. Din toate aceste ingrediente, framânta un aluat.
2. Modeleaza din aluat suluri de grosimea unui deget. Taie bucati de 5 cm lungime. Pune-le sa fiarba în apa cu sare 3-4 minute, dupa care scurge-le.
3. Rumenește ciocanelele. Taie ceapa marunt și calește-o în ulei împreuna cu ardeiul taiat cubulete. Adauga pasta de tomate și un praf de sare.
4. Încorporeaza iaurtul de casa, dupa care pune gnocchi și lasa sa dea în doua clocote. Servește ciocanelele rumenite cu putin sos de iaurt.
200 g iaurt
4 ciocanele de pui
1 ceapa
1 ardei grasi
1 lingurița cu pasta de tomate
sare
piper
pentru gnocchi:
300 g faina
4 cartofi
1 ou
Adaugă comentariu