Home » Ciocanele de pui cu dovleac

Ciocanele de pui cu dovleac

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Incalzeste uleiul si untul intr-o oala mare pe care sa o poti folosi si la cuptor. Prajeste ceapa pana se inmoaie. Indeparteaza ceapa si prajeste ciocanelele de pui. Asezoneaza cu sare si piper.

2. Toaca oregano, patrunjelul si usturoiul si adauga uleiul de masline si otetul. Amesteca mixtura cu dovleacul.

3. Aranjeaza dovleacul intre ciocanele si adauga ceapa prajita, rosiile si vinul. Pune la cuptor timp de 30 de minute.

4. Presara fasolea peste preparat si mai lasa la cuptor inca 10 minute.

Poza principala

h_00846880mica.jpg

30ml de ulei de masline
30ml de unt
2 cepe rosii, taiate in patru
6-8 ciocanele de pui
sare si piper
20g de oregano
20g de patrunjel
2 catei de usturoi, curatat
40ml de ulei de masline
30ml de  otet
400g de dovleac, taiat cubulete
1 conserva de rosii feliate
15-ml de vin alb sec
1 conserva de fasole alba, scursa

Aroma dulceaga a dovleacului da puiului o savoare deosebita.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments