Învață cum să faci ciocănele de pui lipicioase la cuptor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 5
Ingrediente:
- ulei de măsline pentru stropit
- 10 ciocănele de pui
- sare de mare
- piper negru
- 6 linguri de miere de albine
- 3 linguri sos de pește
- 1 1/2 linguri sos de soia subțire
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3 linguri oțet de vin de orez
- 1 1/2 linguri ulei de susan
Modalitate de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 grade.
- Unge cu puțin ulei o cratiță de copt pe fundul căreia să încapă toate pulpele, într-un singur strat.
- Asezonează ciocănelele cu sare și piper și așează-le în cratiță.
- Stropește-le cu puțin ulei și coace-le în cuptorul încins timp de 20 de minute.
- Între timp pregătește glazura. Amestecă mierea de albine, sosul de pește, sosul de soia, zeama de lămâie, oțetul de vin și uleiul de susan.
- Scoate pulpele din cuptor și toarnă peste ele glazura, întorcându-le pentr a-l acoperi pe fiecare în parte.
- Bagă-le din nou la cuptor, circa 20-30 de minute, întorcându-le de mai multe ori, până când sunt fragede și frumos colorate.
- Lasă pulpele să se odihnească timp de câteva minute.
- Servește-le cu broccoli sau altă garnitură de legume.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu