1. Spală și frige ciocănelele. Unge-le cu un amestec din ulei, sare și condimentele preferate (nu-i bai dacă îţi place doar piperul). Adaugă usturoiul pisat. Pune ciocănelele într-o pungă, închide-o ermetic și las-o la frigider o jumătate de oră.
2. Între timp, pregătește garnitura: spală cartofii, taie-i pe lung, ca pe wedges și pune-i într-o tigaie cu puţin ulei. Toarnă ½ cană cu apă și acoperă. După 15 minute, ia capacul și lasă cartofi i zece minute, ca să se rumenească. Încinge cuptorul și bagă ciocănelele.
3. Scoate tava după 35-40 de minute (în funcţie de cuptor). Servește ciocanelele cu pătrunjel tocat, alături de cartofi și ardei proaspăt.
credit foto: © dream79 – Fotolia.com
4-6 ciocănele de pui
2-3 căţei de usturoi
2 cartofi
1 ardei gras roșu
pătrunjel
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu