Home » Ciocănele în sos de portocale

Ciocănele în sos de portocale

1.Într-un castron, amestecă sucul de portocale cu mierea și ghimbirul. Pune ciocănelele de pui condimentate (date in prelabil cu sare si un praf de curry) și lasă-le la rece aproximativ 55-60 de minute.
 
2.Separat, curăţă ceapa, tai-o mărunt și călește-o în ulei, după care răstoarn-o într-un vas termorezistent.
 
3.Așază carnea de pui și toarnă deasupra amestecul de suc de portocale.
 
4.Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45- 50 de minute. Din când în când, stropește ciocanelele cu sosul de portocala din tavă.
 
5.Spre final, adaugă felii de portocală și frunzuliţe de pătrunjel și mai lasă câteva minute la cuptor.

Poza principala

ciocanele_in_sos_de_portocale_mica.jpg

6 ciocănele de pui
500 ml suc de portocală
1 portocale
2 cepe
2 linguriţe cu ghimbir ras
1 linguriță cu miere
pătrunjel
sare
curry
ulei de măsline

Când friptura de pui ți se pare banală, adaugă-i un ingredient secret si vei culege laude.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cînd si unde se folosesc : „curry si sarea” ?
    Poate cînd spuneti : „Pune ciocânelele de pui CONDIMENTATE ” si lasâ-le la rece ?
  • Buna ziua,
    Se printeaza foarte prost orice reteta! Ori nu scoate ingredientele.. ori printeaza doar o patrte din modul de preparare.. Ma chinui de ceva vreme.. si nimic. va rog rezolvati aceasta prob!
    Multumesc.