1. Pune laptele și jumătate din smântână într-un vas și pune-l pe foc mic.
2. Când s-a înfierbântat, adaugă ciocolata ruptă bucăți și zahăr după gust (optional).
3. Amestecă și pune din nou pe foc. Când amestecul a devenit lichid și omogen, dă deoparte și toarnă în căni.
4. Pune deasupra frișca bătută proaspăt, presară scorțișoară după gust și ciocolată rasă. Servește imediat.
Sugestie. Încearcă și ciocolata caldă cu bezele deasupra. Nu trebuie decât să adaugi în cănile cu ciocolată fierbine și cremoasă 2-3 bezele și să le lași 1-2 minute să se topească puțin.
Ciocolata calda
Poza principala
Galerie foto
2 cutii mici cu smântână pentru frișcă
300 ml lapte
200 g ciocolată (de bună calitate)
1 linguriță cu scorțișoară
zahăr brun
ciocolată rasă
În zilele reci și uricioase, nimic nu se compară cu o cană cu ciocolată caldă făcută în casă.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu