Revista Practic în bucătărie

Ciocolata cu… dragoste

Sursa
Cinemagia
CIOCOLATA CU DRAGOSTE (Chocolat, 2001) este o fabula comica despre modul in care degustarea placerilor vietii poate schimba o persoana, o relatie si chiar un oras intreg.
chocolat.jpg

Este o poveste amuzanta despre tentatie, represie si puterea eliberatoare a simturilor, despre „razboiul” izbucnit intr-un orasel datorita pasiunilor si temerilor provocate de infiintarea unei misterioase cofetarii.

Totul incepe in traditionalistul orasel francez Lansquenet, unde viata a ramas neschimbata in ultimii 100 de ani. Odata cu vantul nordic, sosesc in aparent linistitul orasel o straina, Vianne Rochet (JULIETTE BINOCHE) si fiica acesteia, Anouk (VICTOIRE THIVISOL). Vianne deschide un magazin de ciocolata cu tot felul de delicatese irezistibile care trezesc apetitul ascuns al locuitorilor. Capacitatea sa magica de a percepe dorintele ascunse ale oamenilor si de a-i satisface oferindu-le exact dulciurile de care au nevoie ii convinge treptat pe unii dintre acestia sa se abandoneze tentatiilor ei.

In scurt timp, Vianne isi castiga reputatia, dar si un dusman: virtuosul nobil local, Contele de Reynaud (ALFRED MOLINA). Reynaud este convins ca delicioasa ciocolata a Viannei va crea haos in oras si va submina strictul sau cod moral. Astfel, se naste o confruntare intre cei care doresc sa pastreze neschimbat stilul de viata de pana atunci si cei care vor sa savureze nou-descoperitul gust al libertatii.

Vianne are un efect puternic asupra locuitorilor orasului, printre care se numara libertina Armande (JUDI DENCH), in varsta de 70 de ani, si fiica acesteia, Caroline (CARRIE-ANNE MOSS), de care s-a instrainat; Josephine Muscat (LENA OLIN), sotia brutalului Serge (PETER STORMARE), a carui violenta o indura de mult timp; si un alt strain ciudat, Roux (JOHNNY DEPP), un cantaret ambulant care calatoreste pe rau, si care trezeste propria dorinta secreta a Viannei: aceea de a apartine.

Sursa: www.cinemagia.ro

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE