Revista Practic în bucătărie

Ciocolată de casă cu nucă

1. Curăţă nucile și pune-le într-o tavă, în cuptorul încins, pentru câteva minute (până capătă o culoare arămie și miros frumos). Când se răcorește, taie nuca sau zdrobește-o cu sucitorul, dar nu foarte mărunt.

2. Amestecă laptele praf cu cacaua și dă-le printr-o sită. Pune apa la fiert cu zahărul și amestecă până se dizolvă.

3. Când apa începe să fiarbă și siropul se leagă, toarnă amestecul de lapte praf omogenizând foarte bine.

4. Adaugă untul topit și esenţă de vanilie/rom după gust și amestecă. Toarnă compoziţia de ciocolată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așază cu mâna nuca zdrobită, presând ca să intre cât mai mult în ciocolată.

5. Dă la rece pe balcon, că tot e frig afară, ori, după ce s-a răcorit, pune-o în frigider, acoperită cu folie alimentară de plastic.

 

Truc Dacă siropul de zahăr este prea subţire, ciocolata se va închega greu și va fi mai moale. Dacă, din contră, siropul este legat, gros, ciocolata se va întări în numai 2-3 ore de stat la frigider și va fi mai sfărâmicioasă.

 

Crăciuniţe

Poza principala

cioco_de_casa_mica.jpg

250 g lapte praf

300 g zahăr

100 g unt topit

150 ml apă

50 g cacao

100 g nucă

esenţă de vanilie/rom

 

Chec dalmațian

Ciocolata de casa cu nuca, un rasfat pentru toti cei dragi.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE