1.Pune la fiert 150 ml apă cu zahărul. După ce a dat în clocot, mai lasă să fiarbă câteva minute, până se adună spuma deasupra și siropul curge mai grosuţ din lingură.
2.Adaugă untul și amestecă bine până se încorporează. Oprește focul și presară laptele praf amestecat cu cacao.
3.Amestecă energic, după care pune nuca tăiată bucăţi și câteva picături de esenţă de rom.
4.Compoziţia astfel obţinută întinde-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt sau celofan.
5.Lasă cioclata de casa frigider câteva ore, până se întărește. Înainte să o servești, porţioneaza ciocolata de casa după cum dorești.
250 g zahăr
250 g lapte praf
200 g unt
50 g cacao
250 g miez de nucă
esenţă de rom
[…] Adio torturi, tarte, placinte si orice desert facut din faina. Dar bun venit crema de zahar ars, cheesecake, bezele, orez cu lapte, jeleuri si ciocolata de casa. […]