Home » Mâncăruri » Ciolan de purcel. Rețeta preferată a românilor, reinterpretată de Vascar
Mâncăruri

Ciolan de purcel. Rețeta preferată a românilor, reinterpretată de Vascar

Ciolan de purcel

Ciuburciu (Vascar) identifică respectul și responsabilitatea față de clienți și calitatea produselor finite drept principalele valori ale brandului pe care îl conduce. Cu toate acestea, Directorul General Vascar este conștient că, în lipsa rețetei perfecte și a îmbinării armonioase a ingredientelor, produsele companiei nu vor putea fi savurate la adevăratul potențial.

„În urmă cu 35 de ani, am pornit la drum cu gândul de a oferi clienților și partenerilor noștri calitate la nivel de excelență (…) Suntem responsabili față de consumatori și de aceea investim în cele mai performante tehnologii de preparare a cărnii. Știm foarte bine că nu putem excela dacă nu există pasiune, pentru că secretul mâncării gustoase este să o prepari cu suflet”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de conserve și preparate din carne din țară.

Pe site-ul Vascar, își găsesc locul numeroase rețete mai mult sau mai puțin tradiționale, ale căror vedete incontestabile sunt, însă, preparatele din carne. În continuare, am ales unul dintre felurile de mâncare preferate ale românilor, prezentat în viziunea Vascar:

Ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate

Ingrediente (4 porții)

  • 4 bucăți de 250-300 de grame de ciolan dezosat Moldova în Bucate, de la Vascar
  • 600 g ciuperci de pădure
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 praz (partea albă rondele, partea verde fâșii)
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 5 căței de usturoi
  • 1 cană de vin alb sec
  • 1 cub de concentrat de supă de pasăre/vită
  • 1 lingură de salvie
  • 1/2 lingură rozmarin
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Bucățile de ciolan trebuie rumenite cu puțin ulei, într-o cratiță înaltă, potrivită pentru cuptor, după care așezate într-o tavă caldă.

Apoi, se sotează zarzavaturile tocate, adăugând ulterior ciupercile, usturoiul și, după câteva minute, vinul și concentratul de supă.

După mai bine de 10 minute de fierbere a sosului, se adaugă ciolanele rumene, salvia, rozmarinul și condimentele.

Apoi, cuptorul se încinge la 160 de grade Celsius, iar cratița cu întregul preparat se introduce în interior, acoperită cu capac, pentru aproximativ o oră și jumătate.

În momentul în care ciolanele sunt fragede, iar sosul a scăzut puțin, se adaugă pătrunjelul tocat. Fâșiile de praz rămase se frig și se amestecă într-un piure de cartofi, iar ciolanul se servește pe patul de piure, acoperit cu sosul de ciuperci de pădure.

 

Aceasta este doar una dintre rețetele propuse de Vascar pe site, care poate fi realizată pornind de la preparatele companiei din Vaslui. Altele includ Risotto cu pulpe de pui și cârnat Plai picant, Rulouri din tortilla cu mușchi file țărănesc, lebăr, cremă de brânză și ardei copt, respectiv Paste rigatoni în sos de șunculiță țărănească și roșii coapte.

Încearcă și: Mușchi de porc în lapte

 

Articol realizat împreună cu Vascar

Sursă foto: unsplash

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.