Supe și ciorbe

Ciorba de ardei umpluti

Text
Ciorba de ardei umpluti
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
ciorba_de_ardei_umpluti__mg_5405.jpg

Ingrediente

200 g praz sau ceapă
10-12 ardei grași pentru umplut
1/2 kg morcov dat pe răzătoare
1 cană de orez ales
2 linguri mălai
1/2 kg ciuperci tocate
mărar, pătrunjel
sare, piper
3-4 roșii tocate mărunt
2 cepe tocate
1 morcov dat pe răzătoare

Mod de preparare

Călești prazul în puțin ulei și adaugi morcovul dat pe răzătoare, ciupercile și orezul. Amesteci și mai lași la călit.

Între timp, pe fundul unei oale mai înalte pui un strat de felii de roșii. În compoziția răcorită pui mălaiul, pătrunjelul și mărarul tocate. Potrivești de sare și piper.

Cu această compoziție umpli ardeii pe 3 sferturi și îi așezi în oală. Torni peste ei apă călduță în care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Pui apă cât să depășească ardeii cu câteva degete.

Adaugi roșiile tocate, ceapa, morcovul și celelalte legume, așa cum faci în mod obișnuit cu legumele pentru ciorbă. Sărezi și piperezi după gust. Apoi pui oala la foc moale cam o oră.

La sfârșit, adaugi pătrunjel și leuștean, într-o ploaie de arome.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE