Pregătește o ciorbă gustoasă cu carne de vițel.
Dificultate: ușor
Timp de prepare: rapid
Ingrediente:
- 400 g carne vițel
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 țelină
- 1 ceapă
- 2-3 cartofi
- 200 g conopidă
- 2 linguri mazăre
- borș
- smântână (opțional)
- leuștean
- tarhon
- pătrunjel proaspăt
Modalitate de preparare:
- Carnea de vițel, spălată bine și tăiată în cuburi, se pune la fiert într-o oală cu 2 l de apă.
- Adăugați 1 linguriță de sare și fierbeți carnea timp de 1 oră.
- Legumele, cu excepția cartofului și a conopidei, tocate mărunt, se călesc 2-3 minute în ulei, apoi se adaugă în supă.
- Adăugați mazărea congelată sau din conservă.
- Rupeți conopida în buchețele și tăiați cartofii cuburi mici, apoi adăugați-le în supă și fierbeți timp de 15-20 de minute.
- La final adăugați borșul, potriviți gustul cu sare și piper și presărați verdeață proaspătă.
- După gust, ciorba se poate drege cu smântână.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu