1. Călește ceapa și usturoiul tocate mărunt în puțin ulei încins. Când a devenit translucidă, pune fasolea verde spălată și curățată, roșiile tăiate cubulețe, zarzavatul dat pe răzătoare.
2. Toarnă 2 l de apă, pune un praf de sare, acoperă și lasă să fiarbă la foc domol. Când zarzavatul este aproape fiert, adaugă în ciorbă feliuțe rumenite separat de cârnăcior (sau orice altă afumătură) și lasă să mai dea împreună un clocot.
3. Dă deoparte ciorba de fasole verde si adaugă iaurtul subțiat cu puțină ciorbă fierbinte, 2-3 linguri cu suc de lămâie și verdeața tocată mărunt, sare după gust.
500 g fasole verde
1 morcov
1 țelină mică
1 pătrunjel rădăcină
1 ceapă
1 ardei gras
2-3 roșii
1-2 cârnați cabanos
1-2 căței de usturoi
300 ml iaurt gras
verdeață
lămâie
ulei
Adaugă comentariu