
Ingrediente
1 kg roșii
1 ardei verde
1 ardei roșu
2 cepe
3 cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 țelină
1 gulie
2 buchete conopidă
1 legătură pătrunjel
2 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare
Cureți și speli bine legumele. Opărești roșiile, le decojești, le mărunțești și le pasezi cu blenderul. Apoi le treci prin sită ca să nu mai rămână semințe. Tai ceapa solzișori și o călești 2-3 minute până devine sticloasă. Tai morcovii, dovlecelul și ardeii cubulețe și le adaugi peste ceapă, împreună cu 1 cană de apă. Lași să fiarbă înăbușit. Pui apoi cartofii, conopida, țelina și gulia tăiate cubulețe, mai torni apă și lași la fiert în continuare. Cu 20 de minute înainte de a lua oala de pe foc, torni sucul de roșii în ciorbă și potrivești de sare și piper. Servești ciorba presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt. Este o ciorbă delicioasă și hrănitoare.
Adaugă comentariu