Supe și ciorbe

Ciorba de legume

Text
Ciorba de legume
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
ciorba_de_legume__mg_5250.jpg

Ingrediente

1 kg roșii
1 ardei verde
1 ardei roșu
2 cepe
3 cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 țelină
1 gulie
2 buchete conopidă
1 legătură pătrunjel
2 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare

Cureți și speli bine legumele. Opărești roșiile, le decojești, le mărunțești și le pasezi cu blenderul. Apoi le treci prin sită ca să nu mai rămână semințe. Tai ceapa solzișori și o călești 2-3 minute până devine sticloasă. Tai morcovii, dovlecelul și ardeii cubulețe și le adaugi peste ceapă, împreună cu 1 cană de apă. Lași să fiarbă înăbușit. Pui apoi cartofii, conopida, țelina și gulia tăiate cubulețe, mai torni apă și lași la fiert în continuare. Cu 20 de minute înainte de a lua oala de pe foc, torni sucul de roșii în ciorbă și potrivești de sare și piper. Servești ciorba presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt. Este o ciorbă delicioasă și hrănitoare.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE