Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de legume dreasă cu smântănă
Supe și ciorbe

Ciorbă de legume dreasă cu smântănă

Ciorba de legume

Ciorba de legume este un preparat foarte versatil: de regulă, poți folosi cam orice legume preferi! Bineînțeles, e recomandat să folosești legume de sezon, pentru a te bucura de prospețimea lor, dar și pentru a face economii. Totuși, dacă îți e poftă de anumite legume, poți folosi și ingrediente congelate – le găsești în orice supermerket.

Ingrediente (4 porții)

  • 2 morcovi potriviți
  • 2 cartofi albi potriviți
  • 2 roșii (sau 1/2 cutie roșii în suc propriu)
  • 1 ceapă mare
  • 1 țelină potrivită
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 fir de praz
  • fasole galbenă (o mână)
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de leuștean
  • frunze de ceapă verde
  • 50 g unt
  • sare după gust

Mod de preparare

Taie cubulețe rădăcinoasele, roșiile, ardeiul, fasolea și prazul. Înăbușă-le în untul topit și când s-au înmuiat, toarnă deasupra 2,5 l de apă fiartă separat. Pune un praf de sare și lasă să fiarbă un sfert de oră.

Când primele ingrediente au început să se înmoaie, adaugă roșiile tocate mărunt și mai lasă pe foc alte 15 minute.

Între timp, bate gălbenușurile cu smântâna și un praf de sare. Dacă e nevoie, subțiază cu zeamă din supa de legume. Pune și zeama de lămâie strecurată și toarnă amestecul în oala cu supă de legume.

Lasă să dea un clocot și stinge flacăra.

Ciorba de legume dreasă cu smântână se servește cu frunze tocate de ceapă verde și leuștean.

Poftă bună!

Încearcă și: Ciorbă de burtă tradițională

Încearcă și: Ciorbă acrită cu prune verzi

Citește și: Cum să prepari cea mai bună gazpacho, supă rece de legume

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE