Supe și ciorbe

Ciorba 
de legume

Text
Ciorba 
de legume
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
ciorba_de_legume__mg_5630.jpg

Ingrediente

2 morcovi
1 țelină mai mică
1 rădăcină de pătrunjel
200 g mazăre
1 sfert de varză albă
1 sfert de varză roșie
2 ardei grași
1 gogoșar
2 cepe potrivite (1 roșie, 1 albă)
75 g orez
50 ml ulei
3 linguri concentrat de bors
2 roșii
3-4 frunze de țelină

Mod de preparare

Cureți de coajă morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina, le speli și le tai felii potrivit de groase, apoi cubulețe.

Cureți cepele de foi, le speli și le tai sferturi sau cubulețe. Încingi uleiul într-o tigaie, pui legumele tocate și le călești 10 minute fără să se ardă. Pui la fiert 2 litri de apă și, când începe să clocotească, pui legumele călite. Fierbi 15 minute, pui ardeii și gogoșarii tăiați cubulețe, varza albă și varza roșie, spălate și tăiate julien.

Adaugi mazărea, orezul spălat cu apă rece, condimentezi și lași să fiarbă. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi 3 linguri concentrat de bors, roșiile opărite și curățate de pieliță și date pe răzătoare.

Fierbi totul timp de 10 minute, presari, suplimentar, pătrunjel verde tocat și oprești focul.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE