Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de perișoare a la grec
Supe și ciorbe

Ciorbă de perișoare a la grec

1. Pentru supa de legume, curăță legumele și înăbușă-le în puțin ulei/unt încins. Toarnă apoi 2 l de apă, presară un praf de sare, acoperă și lasă să fiarmă domol. Când legumele s-au fiert, strecoară supa, iar legumele pune-le într-un castron să se răcorească. Poți pregăti din ele o delicioasă salată de boeuf sau ouă umplute.

2. Pentru perișoare, amestecă toate ingredientele, acoperă cu o folie și lasă compoziția la rece jumătate de oră. Cu palmele ude formează apoi mingiute de carne, tăvălește-le prin făină și pune-le pe o farfurie întinsă.

3. Pune apoi perișoarele formate într-o oală cu supa clară de legume înfierbântată. Acoperă și lasă să fiarbă 45 de minute.

4. Pentru dres ciorba de perisoare a la grec, bate oul cu zeama de lămâie și adaugă două linguri cu supa fierbinte. Toarnă amestecul în oala de ciorbă și dă deoparte. 

5. Lasă câteva minute să-și tragă sufletul și servește ciorba de perisoare cu verdeață tocată mărunt.

 

Supa de legume cu taitei si perisoare din carne de vitel

Poza principala

ciroba_mica.jpg

Pentru perișoare:

500 g carne tocată de vită

1 ceapă tocată

1 mână cu pătrunjel tocat

1 lingură cu mărar tocat

1 ou

50 orez cu bob lung

ulei de măsline

sare

piper

 

Pentru supa de legume:

2-3 morcovi

1 ceapă potrivită

1 cartof

1 țelină mică

1 rădăcină de pătrunjel 

1 păstârnac

ulei/unt

 

Pentru dres ciorba:

1 ou (la temperatura camerei)

zeama de la o jumătate de lămâie

 

Ciorba de burta

Ușor de pregătit, gustoasă și potrivită pentru toți ai casei, ciorba de perișoare a la grec este o rețetă potrivită pentru prânzul în familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.