1. Pentru supa de legume, curăță legumele și înăbușă-le în puțin ulei/unt încins. Toarnă apoi 2 l de apă, presară un praf de sare, acoperă și lasă să fiarmă domol. Când legumele s-au fiert, strecoară supa, iar legumele pune-le într-un castron să se răcorească. Poți pregăti din ele o delicioasă salată de boeuf sau ouă umplute.
2. Pentru perișoare, amestecă toate ingredientele, acoperă cu o folie și lasă compoziția la rece jumătate de oră. Cu palmele ude formează apoi mingiute de carne, tăvălește-le prin făină și pune-le pe o farfurie întinsă.
3. Pune apoi perișoarele formate într-o oală cu supa clară de legume înfierbântată. Acoperă și lasă să fiarbă 45 de minute.
4. Pentru dres ciorba de perisoare a la grec, bate oul cu zeama de lămâie și adaugă două linguri cu supa fierbinte. Toarnă amestecul în oala de ciorbă și dă deoparte.
5. Lasă câteva minute să-și tragă sufletul și servește ciorba de perisoare cu verdeață tocată mărunt.
Pentru perișoare:
500 g carne tocată de vită
1 ceapă tocată
1 mână cu pătrunjel tocat
1 lingură cu mărar tocat
1 ou
50 orez cu bob lung
ulei de măsline
sare
piper
Pentru supa de legume:
2-3 morcovi
1 ceapă potrivită
1 cartof
1 țelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
ulei/unt
Pentru dres ciorba:
1 ou (la temperatura camerei)
zeama de la o jumătate de lămâie
Adaugă comentariu