Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de perișoare cu carne de vițel
Supe și ciorbe

Ciorbă de perișoare cu carne de vițel

Ciorba de perisoare

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai populare mâncăruri românești. Cu o aromă acrișoară inconfudabilă, este un fel de mâncare bogat și sățios, apreciat în egală măsură în restaurante și în cadrul cinelor în familie.

În mod evident, perișoarele sunt elementul central al acestui preparat. Rețeta lor originală este pe bază de carne tocată de porc, combinată cu orez. Însă. așa cum demonstrăm în rândurile următoare, există și variații. De exemplu, poți prepara perișoarele folosind carne de pui, de pește sau, ca în această rețetă, de vițel.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente

  • 1 morcov, dat pe răzătoare
  • 1 rădăcină pătrunjel, dată pe răzătoare
  • 1/2 țelină sau 2 tije apio
  • zeamă de lămâie sau borș
  • 1 ceapă, tocată
  • frunze de leuștean
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • 200 g carne tocată de vițel
  • 1 lingură orez
  • 20 g făină
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar

Modalitate de preparare

Pentru un gust mai intens, se călesc întâi toate legumele într-o lingură de ulei de măsline. Poți face asta într-o tigaie sau chiar în oala în care urmează să faci ciorba.

„Stinge” legumele cu 2 litri de apă și 1 linguriță de sare. Se acoperă oala cu un capac și se lasă pe foc mic pentru 30 de minute, timp în care se pregătesc perișoarele.

Operațiunea nu este dificilă. Se combină carnea tocată cu oul, făina, orezul spălat în prealabil, sare și piper după gust. Se amestecă bine toată compoziția, apoi se modelează perișoarele.

Se adaugă pe rând în supă, iar după ce au fost adăugate toate, se lasă ciorba la foc mic pentru încă 30-40 de minute.

La final se acrește cu borș sau zeamă de lămâie, după gust.

Se drege cu un amestec din gălbenuș și smântână, se presară verdeața tocată și se servește caldă. Dacă sunteți fani ai mâncărurilor picante, cu siguranță veți aprecia un ardei iute alături de această ciorbă delicioasă.

Poftă bună!

Încearcă și: Ciorbă de burtă tradițională

Încearcă și: Ciorbă țărănească de pui cu orez

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.