1. Curata peștele de solzi și intestine, spala-l, portioneaza-l și sareaza-l. Curata zarzavatul, spala-l și taie-l felioare în lungime. Taie ceapa marunt, iar roșiile în sferturi.
2. Pune ceapa, zarzavatul și ardeii sa se înabușe în ulei cu tot atâta apa și un praf de sare. Când legumele s-au înmuiat, adauga roșiile. Lasa 5-10 minute, amestecând, apoi pune 2 litri de apa.
3. Lasa la fiert. Când legumele sunt gata, adauga peștele și borșul fiert separat. Lasa pe foc 15-25 de minute.
4. Stinge, adauga verdeata tocata marunt, acopera oala și servește ciorba de legume cu peste dupa cinci minute cu mamaliguta.
1 kg crap
2 morcovi
2 pastârnac
1 teline
2 cepe
2 ardei grasi
2 linguri cu ulei
5 rosii
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
500 ml borș
sare
Adaugă comentariu