Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de potroace
Supe și ciorbe

Ciorbă de potroace

A trecut și Revelionul, și cheful de după… Iar asta este singura ciorbă potrivită după o lungă perioadă de petreceri.

Conform dicționarului, potroaca este o „ciorbă din măruntaie de pasăre, acrită cu borș sau cu zeamă de varză, sau măruntaie de pasăre cu care se prepară această ciorbă.” (DEX). Ingredientele pot să difere un pic de la o regiune la alta, dar modul de acrire este mereu același, considerându-se că borșul și zeama sărată de varză pot combate mahmureala, restabilind echilibrul electrolitic.

Dificultate: ușor Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
  • 500 g carne de găină cu tot cu oase
  • 200 g zarzavat dat pe răzătoare (amestec din morcov, pătrunjel și țelină)
  • 1 ceapă
  • 1 mână tăiței sau 2 linguri de orez
  • 500 ml zeamă de varză
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • leuștean

Modalitate de preparare:

  1. Carnea spălată bine se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă și o linguriță cu sare.
  2. Când începe apa să fiarbă se adaugă zarzavatul ras și ceapa tocată mărunt.
  3. Când carnea și legumele sunt fierte se adaugă tăițeii sau după caz orezul.
  4. Se continuă fierberea pentru încă 20 de minute.
  5. Ciorba se acrește la final cu borș sau zeamă de varză.
  6. Se amestecă gălbenușul cu smântâna și se drege ciorba, sau se poate servi doar cu smântână.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.