Singura ciorbă potrivită după o lungă petrecere.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 500 g carne de găină cu tot cu oase
- 200 g zarzavat dat pe răzătoare (amestec din morcov, pătrunjel și țelină)
- 1 ceapă
- 1 mână tăiței sau 2 linguri de orez
- 500 ml zeamă de varză
- 1 gălbenuș
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- leuștean
Modalitate de preparare:
- Carnea spălată bine se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă și o linguriță cu sare.
- Când începe apa să fiarbă se adaugă zarzavatul ras și ceapa tocată mărunt.
- Când carnea și legumele sunt fierte se adaugă tăițeii sau după caz orezul.
- Se continuă fierberea pentru încă 20 de minute.
- Ciorba se acrește la final cu borș sau zeamă de varză.
- Se amestecă gălbenușul cu smântâna și se drege ciorba, sau se poate servi doar cu smântână.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu