1. Toacă mărunt ardeii, ceapa, iar țelina și morcovii dă-le pe răzătoarea mică. Înăbușă-le într-o oală și toarnă apoi apă clocotită (cam 1,5 l) deasupra împreună cu orezul spălat.
2. Între timp, dă în câteva clocote roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare. Taie-le potrivit și pasează-le printr-o sită sau cu ajutorul unul blender. Toarnă sucul obținut în oala cu legume și orez fierte deja.
3. Lasă împreună să dea câteva clocote și, dacă supa e prea groasă, mai toarnă puțină apă fiartă. Stinge focul, sărează ciorba de rosii după gust, presară puțin piper proaspăt măcinat, 1-2 linguri cu ulei de măsline și leuștean tocat fin. În momentul servirii, picură în ciorba de rosii (fiecare bol/farfurie) smântână proaspătă.
Supa crema de rosii
1,5 kg roșii
5 linguri cu orez
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
2 cepe potrivite
½ țelină
2 morcovi
ulei de măsline
smântână
leuștean
sare
piper
ulei
Pâine de casă cu roșii
Adaugă comentariu