- Se pune carnea la fiert într-o oală suficient de mare și cu apă cât să acopere carnea.
- Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se schimbă apa.
- Se adaugă 5 litri de apă și se lasă vasul acoperit, pentru 60 de minute la foc potrivit.
- Între timp pregătiți legumele, tăiate în cuburi.
- După cele 60 de minute, scoteți carnea pentru a putea fi tăiată și adăugați legumele.
- Amestecați smântâna lichidă cu gălbenușurile și sucul de lămâie.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și încorporați amestecul de ouă și smântână, amestecând continuu.
- Potriviți cu sare și piper.
- Serviți cu pătrunjel tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Id1976
Poza principala
- 1 rasol de vită
- 600-700 g carne de vită ( mușchi/ piept )
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 țelină mică
- 1 păstârnac
- 7 gălbenușuri
- 500 g smântână
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
O ciorbă caldă nu o poți refuza niciodată, iar ciorba a la grec este un adevărat deliciu.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu