O combinație între carne de pui, legume și iaurt grecesc.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 300-400 g măruntaie pui
- 2 morcovi tăiați cuburi
- 1/2 țelină tăiată cuburi
- 2 rădăcini de pătrunjel, cuburi
- 1 ceapă
- 30 g orez
- 1 lămâie
- un gălbenuș
- 200-250 g iaurt grecesc
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
- Carnea, spălată și curățată bine se pune la fiert împreună cu 3 l de apă și o linguriță de sare.
- Când începe să clocotească se adaugă legumele tocate și ceapa tăiată în sferturi.
- Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie foarte bine, apoi se strecoară.
- În supa strecurată se adaugă orezul și se fierbe până când este gata, aproximativ 20 de minute.
- Aduceți înapoi în oală doar carnea și încă 2 l de apă.
- Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se îndepărtează vasul de pe sursa de foc.
- Se amestecă gălbenușul cu iaurtul grecesc și se drege supa.
- Adăugați zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat pentru aromă.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu