O explozie de arome, culoare și un gust minunat.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 1/2 ciolan de porc
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 țelină
- 600 g varză albă
- 1 ceapă
- 1 sfeclă roșie
- 500 g roșii
- oțet din vin
- 200 g smântână
- mărar proaspăt
Modalitate de preparare:
- Ciolanul bine curățat se pune la fiert într-o oală cu o cantitate mare de apă și sare.
- Se lasă la fiert pentru 2-3 ore, până când se înmoaie carnea și soriciul.
- Zarzavatul se dă pe răzătoare împreună cu ceapa și sfecla roșie, iar varza se taie felii fine.
- Ciolanul se rupe în fâșii, iar în apa în care a fiert se adaugă zarzavatul împreună cu o crenguță de cimbru și varza tocată.
- Lăsați cioba la foc potrivit pentru 60 de minute, apoi adăugați sfecla roșie și continuați fierberea pentru încă 30 de minute.
- La final adăugați roșiile date pe răzătoare și 1-2 linguri de oțet din vin.
- Dacă este prea groasă, puteți completa cu apă.
- Potriviți gustul cu sare și piper și îndepărtați de pe sursa de foc.
- Dregeți cu smântână și presărați mărar tocat.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu