Supe și ciorbe

Ciorbita rosie cu zeama de varza

Text
Ciorbita rosie cu zeama de varza
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
ciorba_rosie_cu_zeama_de_varza_img_9150.jpg

Ingrediente

1 kg sfeclă roșie
2 roșii (200 g)
1 morcov (50 g)
1 păstârnac (50 g)
1 ceapă (100 g)
50 ml ulei
1 l zeamă de varză murată
1 legătură verdeață
100 g orez

Mod de preparare

Cureți zarzavaturile, le speli în 2-3 ape, le tai cubulețe, iar ceapa o toci mărunt. Înăbuși legumele în ulei cu puțină apă, timp de 10 minute, adaugi 1,5 l apă și lași să fiarbă 15 minute.

Între timp opărești roșiile, le cureți de pielițe și le tai felioare, iar orezul îl alegi și îl speli. Pui orezul și roșiile în oala cu ciorbă și mai lași să fiarbă încă 15 minute.

Adaugi apoi zeama de varză fiartă separat și presari verdeața tocată. Acoperi oala și închizi focul.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE