Surprinde-i pe cei dragi cu o porție de citrice în aspic. Te învață Gordon Ramsey cum să faci.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 grapefruit roz
- 1 grapefruit galben
- 2 portocale mari, fără sâmburi
- 2 1/2 foi gelatină
- 150 ml sirop de zahăr
Pentru sosul de fructul pasiunii:
- 2 bucăți din fructul pasiunii
- 120 ml sirop de zahăr
Modalitate de preparare:
- Taie citricele la capete, cu un cuțit zimâat, apoi îndepărtează coaja și pielița.
- Feliază-le fileuri fine deasupra unei site puse într-un castron în care se va colecta sucul.
- Stoarce bine de suc membranele rămase.
- Așează fileurile pe un platou acoperit cu un prosop de bucătărie curat și lasă-le la rece 1 oră (pentru ca fructele să se usuce, excesul de suc riscând să dilueze jeleul).
- Măsoară sucul colectat pentur a avea 150 de ml.
- Înmoaie foile de gelatină într-un vas cu apă rece și dă în clocot siropul de zahăr, apoi stoarce foile de gelatină și adaugă-le în sirop. Amestecă până se dizolvă, apoi se toarnă totul peste sucul de citrice.
- Aranjează feliile de citrice într-o formă de aluminiu mică de pâine sau într-o terină.
- Toarnă jeleul peste felii și dă totul la rece peste noapte, până se încheagă.
- Pentru sos, taie fructul pasiunii în două, scoate sucul și semințele cu lingura și pune-le în siropul de zahăr. Ține la rece până în momentul servirii.
- Pentru a scoate jeleul din tavă, menține tava în apă caldă timp de 2-3 secunde, apoi răstoarnă tava pe o placa și scutur-o ușor.
- Taie jeleul felii cu cun cuțit ascuțit, pune pe farfurii și servește cu sos de fructul pasiunii.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu