Toamna și ale ei surprize din bucătărie. Să ne bucurăm de cele mai simple și gustoase rețete.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 25 g ciuperci uscate
- 100 ml apă fierbinte
- 50 g unt nesărat
- 400 g ciuperci chapignon brune, grosier feliate
- 140 ml smântână lichidă
Modalitate de preparare:
- Se înmoaie ciupercile uscate în apă fierbinte timp de 5 minute.
- Tocați-le mărunt, păstrând lichidul pentru sos.
- Se încălzește o tigaie mare cu unt până când începe să facă spumă, se adaugă ciupercile brune și cele hidratate.
- Se presară cu sare, dacă doriți, apoi se prăjește timp încă 2-3 minute, până când se rumenesc ușor.
- Se toarnă lichidul de la ciupercile uscate și se continuă gătirea până când sosul devine gros și siropos.
- Se încorporează smântâna și se fierbe timp de un minut până când sosul începe să se îngroașe.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu