Gordon Ramsey te invită să descoperi rețete sănătoase și extrem de gustoase, folosind ingrediente simple. Ce spui de ciuperci cu ricotta și nucă pentru un prânz rapid, pentru toată familia?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente
- 300 g ciuperci portobello (curățate)
- 350 g ricotta
- 60 g miez de nucă tocat
- frunzele de la un fir de oregano, tocate
- 2 linguri parmezan ras
- ulei de măsline pentru stropit
- 8 felii de pâine dospită
- sare
- piper măcinat
Încearcă și: Spaghete cu vongole (rețetă Gordon Ramsey)
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 200 de garde.
Căptușește o tavă de copt cu folie de aluminiu și unge-o cu ajutorul unei pensule, cu puțin ulei de măsline.
Așează ciupercile cu lamelele în sus pe folie.
Pune câte un praf de sare și unul de piper pe fiecare ciupercă.
Într-un bol, amestecă ricotta, nucile, oregano, parmezanul și asezonează puțin.
Întinde câte o linguriță de amestec pe fiecare ciupercă, apoi stropește cu puțin ulei.
Coace circa 10 minute, până când ciupercile se frăgezesc.
Între timp, prăjește pâinea ușor.
Pune câte două felii pe fiecare farfurie pentru servit, caldă și aranjează ciupercile deasupra.
Stropește-le cu puțin ulei, dacă vrei, și servește-le calde.
Poftă bună!
Încearcă și: Coșulețe cu ciuperci
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu