Curata si feliaza ciupercile. Curata si taie marunt ceapa si usturoiul. Caleste-le impreuna intr-o lingura cu margarina incinsa si tine-le pe foc mic pana ce se patrund ciupercile.
Desfa faina cernuta (ca sa nu se formeze cocoloase) in apa si fierbe pe foc mic pana se ingroasa. Adauga restul de margarina, un praf de sare si unul de piper dupa gust, un varf de cutit de nucsoara si amesteca pana ce se formeaza un sos omogen.
Intre timp, fierbe pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Pune-le la scurs si rastoarna-le intr-o tava de cuptor.
Adauga ciupercile calite, cu tot cu sosul format, si sosul alb. Da tava la cuptor pentru cateva minute si serveste aceste ciuperci cu sos alb fierbinti. Aceasta reteta este minunata si in zilele de post.
Revista Femeia de Azi
400 g paste fara ou
400 g ciuperci champignon
4-5 catei de usturoi
1 ceapa mica
2 linguri cu faina
200 ml apa
1 varf de cutit de nucsoara
3 linguri cu margarina
sare
piper
Comentariu