Vegetarian & vegan

Ciuperci in straturi

1. Curăţă ceapa, ardeiul și toacă-le mărunt. Spală ciupercile, iar pe cele mari taie-le felii. Încinge vreo șase linguri cu ulei, călește ceapa, pune apoi ardeiul, iar la final, adaugă ciupercile, usturoiul pisat, un praf de sare și unul de piper. Lasă până ce scade zeama de la ciuperci.

2. Între timp, pune cartofii la fiert în coajă. Cam după 20 de minute, clătește-i cu apă rece, decojește-i și, când s-au mai răcit, taie-i în felii.

3. Unge un vas cu ulei și așază un strat de cartofi, altul de ciuperci, rade cașcaval din belșug, apoi continuă în același fel (ultimul strat să fie de cartofi ). Bate ouăle și toarnă-le deasupra cât mai uniform, iar dacă ţi-a rămas cașcaval, presară puţin. Dă la cuptor 20-25 de minute.

credit foto: © Yevgeniya Shal – Fotolia.com

 

SECRET. Această mâncare iese mai aparte dacă folosești mai multe soiuri de ciuperci. Îţi recomandăm ca, la fi nal, să presari puţin cimbrișor verde.

 

Cuiburi de ciuperci

Poza principala

ciuperci_fotolia_35060567_subscription_xxl.jpg_c_yevgeniya_shal_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg ciuperci

1 kg cartofi

200 g cașcaval

2 ouă

1 ceapă

1 ardei gras

6 căţei de usturoi

piper, ulei, sare

 

Tarta frageda cu ciuperci

Satioase si foarte gustoase, ciupercile in straturi sunt delicioase si la pranzul in familie, dar si la cina.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE