1. Curăţă ceapa, ardeiul și toacă-le mărunt. Spală ciupercile, iar pe cele mari taie-le felii. Încinge vreo șase linguri cu ulei, călește ceapa, pune apoi ardeiul, iar la final, adaugă ciupercile, usturoiul pisat, un praf de sare și unul de piper. Lasă până ce scade zeama de la ciuperci.
2. Între timp, pune cartofii la fiert în coajă. Cam după 20 de minute, clătește-i cu apă rece, decojește-i și, când s-au mai răcit, taie-i în felii.
3. Unge un vas cu ulei și așază un strat de cartofi, altul de ciuperci, rade cașcaval din belșug, apoi continuă în același fel (ultimul strat să fie de cartofi ). Bate ouăle și toarnă-le deasupra cât mai uniform, iar dacă ţi-a rămas cașcaval, presară puţin. Dă la cuptor 20-25 de minute.
credit foto: © Yevgeniya Shal – Fotolia.com
SECRET. Această mâncare iese mai aparte dacă folosești mai multe soiuri de ciuperci. Îţi recomandăm ca, la fi nal, să presari puţin cimbrișor verde.
1 kg ciuperci
1 kg cartofi
200 g cașcaval
2 ouă
1 ceapă
1 ardei gras
6 căţei de usturoi
piper, ulei, sare
Adaugă comentariu